Nyhedsbrev fra Praksys.dk - april 2015

Udviklingen af Praksys.dk er stadig i fuld gang, og projektet har i øjeblikket fokus på kommunal involvering og forberedelse af implementeringsprocessen.

Udviklingen af Praksys.dk er stadig i fuld gang, og projektet har i øjeblikket fokus på kommunal involvering og forberedelse af implementeringsprocessen.

Kommunale brugere inddraget i udviklingen

Praksys.dk skiftede i januar 2015 fase fra afklarings- til udviklingsfasen, og leverandøren CSC er nu i gang med udvikle løsningen i samarbejde med regionale og kommunale brugere.

De kommunale brugere deltager i diverse workshops og demoer, alt efter hvor projektet har behov for deres input. CSC anvender en iterativ metode, hvor de kommunale brugere præsenteres for en mere og mere udbygget og færdig løsning, og hvor de så har mulighed for at komme med input til leverandøren, som videreudvikler i den retning brugerne angiver.

Projektet har hovedsagligt beskæftiget sig med de regionale funktionaliteter indtil videre, da regionerne skal i drift som de første. Det betyder, at projektet først går i gang med udviklingen af sporet Lægevalg og Kort umiddelbart efter sommerferien.

Praksys’ prismodel

I en tidligere udmelding har projektet nævnt, at kommunerne vil modtage Praksys’ prismodel i marts 2015.  De funktionaliteter, som understøtter opgaver med udlandssygesikring pr. 1. maj ligger imidlertid nu hos UDK og skal derfor skrives ud af Praksys’ kravspecifikation. Dette har konsekvens for Business Casen og dermed også prismodellen og pris. Vi melder prismodellen og pris ud lige så snart en ny beregning er på plads.

Regionale og lands-implementeringsansvarlige søges

Praksys har nu fundet en implementeringsansvarlig i alle kommuner og har gennemført fire ud af fem informationsmøder i regionerne. Præsentationerne fra møderne kan du se her. 

Vi mangler i den forbindelse stadig fire regionale implementeringsansvarlige og en landsimplementeringsansvarlig der vil være Praksys.dk's forlængede arm i arbejdet med implementering i kommunerne. Begge roller vil blive kompenseret for de timer, som ligger i opgaven.

Ildsjæle med interesse for Praksys.dk

Vi forventer, at den regionale implementeringsansvarlig vil skulle bruge 50-75 timer i implementeringsperioden (april 2015- ca. oktober 2016). Den landsimplementeringsansvarlig kan forvente, at skulle bruge ca. 400 timer i den samme periode. Dem vi søger er personer, der har en interesse for projektet og opgaven og vil bidrage til en vellykket implementeringsproces for alle kommuner. Du kan læse mere om rollerne som regional implementeringsansvarlig og landsimplementeringsansvarlig her.

Hvis du og din kommune har interesse i at påtage dig en af ovenstående roller, eller vil høre mere om, hvad opgaven går ud på, kan I kontakte projektkoordinator Randi Hansen på rdh@kombit.dk