Tilmeld dig workshops på FLIS datadagen

Workshops om data, potentialer, processer og teknologi

På FLIS Datadagen den 6. oktober 2022 kan du tilmelde dig fire workshops: To om formiddagen og to om eftermiddagen.

Programmet til FLIS datadagen byder på 11 forskellige workshops inden for forskellige temaer. Der er både workshops, der kigger nærmere på, hvordan data kan bruges som værktøj til at kvalificere opgaver, problemstillinger og beslutninger i konkrete kommunecases. Der er også workshops, hvor du kan blive klogere på teknologien, den videre udvikling, og hvordan du kommer i gang.

Fælles for alle workshops er, at vi tilstræber et højt fagligt niveau i de enkelte cases, oplæg og debatter og ikke mindst et afvekslende forløb med rig mulighed for at stille spørgsmål, bidrage med ideer og forbedringer, prøve ting af og meget mere.

Hver workshop varer ca. 45 minutter og kører 2 omgange, så flere har mulighed for at deltage i dem.

Dyk ned programmet og læs om de forskellige workshops neden for. Du kan tilmelde dig workshopsene her 

Her kan du læse om formiddagens workshops
Sådan kommer du i gang med FLIS (for de nye i klassen)

Vil du gerne have en bedre grundlæggende forståelse for, hvordan man arbejder med FLIS-data?

Denne workshop er for dig, der endnu ikke har arbejdet med FLIS, men som gerne vil i gang og have inspiration til både hvorfor og hvordan.

Vi kommer eksempelvis ind på hvad FLIS er og hvorfor man skal bruge FLIS, hvordan man kommer i gang med FLIS DAP (adgange, oprettelse mv) og hvordan man laver rapporter via FLIS DAP.

AI: Send jeres data på arbejde - en case i samarbejde med Københavns Kommune

Med de seneste års modernisering af FLIS, er der opstået spændende muligheder for at anvende AI til stor værdi for kommunernes arbejde.

I denne workshop vil vi kort præsentere AI projektet, der er gennemført i samarbejde med Københavns kommune. Du vil bl.a. få et indblik i tolkning af resultater, og hvordan AI kan give værdi i den kommunale hverdag, både som hjælpeværktøj til revisionen, men også som input som risikoparametre i budgetlægning og -opfølgning.

Til sidst vil fortælle om planen for FLIS AI, hvor du får mulighed for at komme med input og idéer til FLIS’ fremtidige AI projekter.

Udviklingen af FLIS’ teknologiske platform

FLIS er i de seneste 3-4 år blevet moderniseret på en lang række tekniske områder. Det betyder, at der i dag er flere dataprodukter i FLIS, som skaber værdi for kommunerne. Det betyder også, at FLIS kører hurtigere, mere sikkert og stabilt.

På denne workshop kommer du med under motorhjelmen på FLIS og får et indblik i, hvordan de tekniske moderniseringer har øget kvaliteten af FLIS-data og -processer, og hvordan sikkerheden omkring FLIS er øget i de seneste år.

Få samtidig et indblik i, hvilke forbedringer de kommende releases vil give brugerne. Endelig, og ikke mindst, deltag under workshoppen i arbejdet med at prioritere og kvalificere kommende udviklingstiltag på FLIS. 

Forsyningsdata og Klima – et nyt dataområde?

Klima står højt på dagsordenen i kommunalbestyrelserne. Men hvordan skaber vi data og nøgletal, så man kan følge med i realiseringen af de store ambitioner, og hvilken rolle kan FLIS spille?

I vil blive præsenteret for mulige scenarier og inddraget i en åben drøftelse af mulighederne for at levere data og nøgletal på klima og forsyning med FLIS.

Økonomiprognose – overblik og risikostyring

Det kan have alvorlige konsekvenser for kommunen, hvis økonomien skrider. Hvad enten det skyldes udefrakommende aktiviteter eller interne forhold. Man kan heldigvis gøre meget for at være på forkant.

Det er her, at en økonomiprognose og risikoanalyse kommer ind i billedet som et effektivt værktøj, hvor I lader jeres data arbejde for jer. I bliver præsenteret nye FLIS-værktøjer, som KL og Accenture har udviklet i samarbejde med Roskilde Kommune. I vil høre om Roskildes erfaringer med økonomidata til en effektiv risikostyring af budgetpræcision og det lokale risikolandskab i den enkelte kommune.

Fællessprog III & Gateway: Sundhedsdata på vej ind i FLIS

I oktober 2022 får kommunerne adgang til Fælles Sprog III (FSIII)-data via FLIS, som er en fælleskommunal metode og standard for dokumentation af den kommunale opgaveløsning på sundheds- og ældreområdet. Data kan benyttes til at lave analyser og kvalitetssikring i organisationen og benchmarking med andre kommuner. FSIII kan samtidig give et øget fokus på kvaliteten af den data, der dokumenteres i borgerens journal til gavn for både borgeren og medarbejderne på ældre- og omsorgsområdet. På workshoppen vil repræsentanter fra FSIII-projektet i KOMBIT præsentere data og give eksempler på, hvad data kan anvendes til, med inspiration fra implementering af FSIII-standarderne. 

Her kan du læse om eftermiddagens workshops
Kommunernes Ydelsessystem (KY) – processer og KPI’er på ydelsesområdet

FLIS bliver i efteråret opdateret med nye data fra Kommunernes Ydelsessystem (KY). Men hvad indeholder det konkret, hvordan ser det ud med kvaliteten, og hvad kan I bruge de nye data til?

Se og hør med, når KL sammen med en kommune viser et konkret eksempel på, hvordan I kan bruge KY-data til målrettet og effektivt at optimere jeres implementeringsarbejde, arbejdsprocesser og sagsbehandlingstid.

I vil blive introduceret til et konkret værktøj, som I kan bruge i jeres egen kommune og se eksempler på mulige dataudtræk fra FLIS-DAP til brug i hele ledelses- og medarbejderkæden, der arbejder med ydelsesområderne i KY.

FLIS, SKI og datastandarder: Hvilke krav skal du stille i dit næste it-indkøb?

Hvad er en god pris på udtræk af data til LIS? Hvilke krav skal med i din kommunes it-kontrakter for at få en konkurrenceudsat pris på udtræk af data til LIS? FLIS har udarbejdet et sæt af krav, som vil komme med i SKI’s rammeaftale 02.19, og som derefter vil blive udsendt til brug i kommunerne.

På denne workshop vil du få et indblik i kravene - og få mulighed for at drøfte disse med andre kommuner, herunder særligt hvordan du bedst får kravene lagt ind i din kommunes it-kontrakter.

Skolenøgletal i ledelseskæden - fra politisk udvalg til skolechef

På skoleområdet er omfanget af data enormt. Det stiller store krav til kommunerne ift. at sortere og udvælge data, som understøtter og følger den løbende strategi og styring på skoleområdet.

I vil høre en kommune fortælle om deres arbejde med skoledata fra FLIS, og give perspektiver på hvordan vi bliver bedre med dataarbejdet på området.

KL vil på workshopppen fortælle om projektet vedrørende data i ledelseskæden, som med baggrund i FLIS-data udvikler og udstiller nøgletal til det politiske, forvaltningsmæssige og skolelederniveau.

FLIS DAP: Nye dataområder og statistik om aktuelle temaer i kommunerne

FLIS DAP giver kommunerne mulighed for at arbejde med dele af FLIS data, uden at behøve at indlæse data fra de gængse FLIS datapakker.

I løbet af efteråret vil FLIS DAP blive udvidet med flere dataområder og aktuelle data på områder, hvor flere af disse har politisk bevågenhed.

På denne workshop vil du kunne høre mere om mulighederne og fremtidsperspektiverne for FLIS DAP.

Udgiftsvækst og dataanalyse på specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde udfordrer kommunerne. Mange kommuner oplever udgiftsvækst og budgetoverskridelser, og at det er svært at styre.

Der er derfor stor efterspørgsel på data og analyser, der kan hjælpe i styringen.

På workshoppen vil I få introduceret nye FLIS-rapporter, der både kan anvendes direkte eller tilpasses lokale behov. Vi sætter også skarpt på, hvordan man kan sikre valide aktivitetsdata fra fagsystemerne, og hvordan FLIS kan hjælpe på i den proces.

 

Kontakt

Chefkonsulent / Kommunikation
2224 0629