Sådan bruger du drejebogen

Læs her hvordan drejebogen kan blive et godt arbejdsredskab

NB! Drejebogen opdateres ikke længere pr. 1. maj 2015. Der henvises i stedet til www.kombit.dk/monopolbruddet.

Med kommunernes drejebog for monopolbruddet kan du danne dig et overblik over en række af de aktiviteter og beslutninger, kommunerne skal gennemføre i forbindelse med forberedelsen og implementeringen af it-løsningerne. Det vil for alt indhold fremgå, hvilken information og støtte KOMBIT stiller til rådighed, og hvad kommunen selv er ansvarlig for, så arbejdsdelingen er tydelig.

Drejebogens indhold er afsæt for den lokale planlægning af forberedelsen af monopolbruddet. Det er vigtigt at bemærke, at din kommune skal tilpasse indholdet til jeres lokale forhold i kommunen.

Overblikket over dette arbejde er blevet efterspurgt af kommunerne. Det er kommunens faste udpegede kontaktperson, der løbende orienterer sig i materialet og videredistribuerer informationen til relevante kollegaer i kommunen (se oversigt over kommunale kontaktpersoner og disses ansvar under menupunktet "Dine kommunale drejebogskollegaer").

Navigation i drejebogen

Drejebogens indhold   

  • er samlet i et dokument med et kapitel for hver af drejebogens temaer (se menupunktet "Drejebogens tre temaer"). Her er det muligt at genfinde alt indhold, og det vil fremgå i den rækkefølge, det er tilføjet til drejebogen.
  • fremgår på en tidslinje, der fungerer på tablets mv. (se menupunktet "Tidslinje for aktiviteter" - bemærk at tidslinjen kræver Internet Explorer 8 eller nyere). Her er der for hver arbejdsopgave angivet foreløbige datoer for, hvornår arbejdsopgaven skal være hhv. påbegyndt og afsluttet. Det er i den forbindelse vigtigt at holde sig for øje, at de angivne starttidspunkter kan variere fra projekt til projekt og kommune til kommune. Starttidspunkterne er pt. estimeret ud fra en antagelse om idriftsættelse primo 2016, hvorefter vi har regnet baglæns og vurderet, hvornår kommunerne bør igangsætte arbejdsopgaven. På sigt vil tidsestimaterne blive mere præcise.
  • samles i et regneark, som du let kan arbejde videre med lokalt og fx anføre en ansvarlig pr. opgave.

Typer af indhold

Fællesnævneren for drejebogens indhold er, at det afføder en handling (aktivitet eller beslutning) i kommunerne, og der er tale om endeligt indhold (der gennemføres fx ikke høringsprocesser i regi af drejebogen). Indholdet vil på sigt blive understøttet af cases mv. 

Indholdet vil både være

  • generelt (fx standardkrav i kommunens udbud)
  • tværgående pr. projekt (handlinger som går igen pr. projekt, fx uddannelsesforløb pr. projekt) eller
  • projektspecifikt (handlinger som kun skal gennemføres for et specifikt projekt).

De første versioner indeholder et overordnet rids af aktiviteter og beslutninger de kommende år, som primært skal gennemføres pr. projekt. Indholdet udfoldes for de enkelte projekter i senere versioner og suppleres med generelt og projektspecifikt indhold.