Kommunal deltagelse i udviklingen af praksys.dk

For at opnå den bedst mulige løsning for kommunerne inviteres brugerne med i udviklingsforløbet.

Danske Regioner og KL/KOMBIT er i gang med et udbud af sygesikringssystemet, som skal forbedre brugen af systemet i forhold til administration, afregning og ledelsesinformation.
Projektet ønsker, at løsningen kommer til at afspejle de lokale behov bedst muligt, og inviterer derfor til en kommunal deltagelse i både design og udvikling samt det planlagte testforløb.

Design og udvikling af praksys.dk

Afklaringsfasen på praksys.dk starter op i januar 2014, og i den forbindelse har projektet brug for en gruppe kommunale brugere til at medvirke i design af løsningen, for at sikre, at det nye system imødekommer kommunernes behov i både udtryk, funktionalitet og brugergrænseflader.
Det vil være en stor fordel i designafklaringen at have 3-5 intensive brugere af det nuværende Notus Kommunal involveret i arbejdet. Der vil ligeledes i meget begrænset omfang være brug for 1-2 brugere fra den vederlagsfrie fysioterapi samt brugere, der beskæftiger sig med økonomi- og bogføring i relation til clearing, refusion af gruppe2-sikrede og betaling af sundhedskort.
Leverandøren vil arrangere en række design-workshops i samarbejde med projektet, som forløber i første halvdel af 2014. Hovedparten af det indledende designarbejde vil komme til at ligge inden for en måned og vil udgøre ca. 10 arbejdsdage. Der vil være en løbende opfølgning med leverandøren i form af halvdags workshops og telefonmøder.
Den endelige afklaringsplan vil være klar primo januar 2014.

Kommunal test af praksys.dk

Projektet har brug for en brugergruppe til at køre test af den kommunale funktionalitet i løsningen. Det vil være en fordel, hvis enkelte deltagere fra design og udvikling ligeledes vil deltage i test af løsningen, samtidig med projektet også ønsker deltagelse af 5-10 brugere, der ikke kender til løsningen på forhånd.

Deltagere fra design og udvikling vil indgå i review og godkendelse af testcases fra medio 2014, herudover vil disse brugere indgå i korte og afgrænsede perioder på typisk en dag, hvor dele af systemet testes.

De brugere, der ikke kender til løsningen, vil blive præsenteret for testcases, som de skal køre igennem og rapportere resultatet af fra medio 2015. Medio 2015 og ultimo 2015 er der planlagt to større testforløb af et par dages varighed.

Tilmeldingsbetingelser

Fristen for tilmelding til deltagelse i både design og udvikling samt testforløbene er d. 1. november 2013.
Du kan høre mere om deltagelsen hos Tom Sund Frandsen, TSF@kombit.dk tlf.: 24 80 55 54

Tilmelding sker til: praksys@kombit.dk

For de kommunale medarbejdere, som deltager i en eller flere af ovenstående aktiviteter, er der mulighed for at opnå fuld bruttolønsdækning og et personligt tillæg, som udbetales af kommunen, men refunderes af KOMBIT.

Projektet håber på opbakning fra kommunerne for at sikre den bedst mulige løsning.