Udvidelse af eksisterende services på Serviceplatformen

Blandt andet på efterspørgsel fra kommuner er der i forbindelse med de seneste releases på Serviceplatformen kommet en udvidelse af services.

Optimeret CPR Abonnement service

Den eksisterende service CPR Abonnement er en service, der i hverdage sender en daglig fil med ændringer for udvalgte personer fra CPR-registeret til en SFTP server. Denne service har fået flere nye filtre, der gør det lettere at definere, hvilke personer it-systemet skal abonnere på ændringer på:

  1. Der kan abonneres på én eller flere kommunekoder - hermed modtages bl.a. ændringer på personer, som tilflytter kommunen, samt på familierelationer
  2. Der kan abonneres via aldersfiltre - fx personer under 18 år
  3. Der kan abonneres via CPR hændelser - fx ændringer af civilstand (fuld oversigt over mulige hændelser findes på side 65 i CPRs vejledning)

It-systemet kan abonnere på alle relevante CPR-numre og filtre i det omfang, at de skal bruges i kommunens sagsbehandling for det pågældende it-system.

Adresse 4 – CPR opslag:

Den nye service "Adresse 4" bruges primært til kontakt-adresser for såkaldte ’grænsegængere’ – altså personer der bor i udlandet, men arbejder i Danmark. Servicen benyttes, hvor der ikke kan eller må oprettes en relation til et personnummer.

SFTP-funktionalitet

Serviceplatformens SFTP-funktionaliteten gør det muligt for it-systemer, der benytter Serviceplatformen, at udveksle filer med hinanden.  Inden udgangen af året vil SFTP-funktionaliteten blive yderligere udvidet, så det bliver muligt at modtage deltafiler fra CPR Abonnement på Serviceplatformens SFTP server, hvilket betyder at kommuner og it-systemer ikke skal stille egen SFTP server til rådighed.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til de nye muligheder på Serviceplatformen? Kontakt helpdesk@serviceplatformen.dk for tekniske spørgsmål og opsætning. For øvrige spørgsmål kan du kontakte serviceplatformen@kombit.dk.