Udbud om nyt sygesikringssystem annonceret

Det nye sygesikringssystem, PRAKSYS.dk skal erstatte den nuværende løsning, der ifølge EU-reglerne snart skal i udbud.

PRAKSYS.dk skal erstatte den nuværende løsning, Notus Suite, der ifølge EU-reglerne snart skal i udbud. På baggrund af en henvendelse fra regionerne om udbud af et fællesoffentligt system har KL anbefalet, at kommunerne går i samlet udbud med regionerne. Her skal KOMBIT stå for den kommunale del af udbuddet på kommunernes vegne.

Det nye sygesikringssystem skal håndtere de administrative opgaver i forbindelse med afregning til praksissektoren og dokumentationen for borgernes rettigheder i den forbindelse – de forskellige sundhedskort – i landets kommuner og regioner. 

Samarbejdsaftalen mellem de fem regioner og KL/KOMBIT er nu godkendt, og dermed kan vi nu fortsætte det videre arbejde frem mod en ny løsning.
 
 
 
Udbuddet betyder at:
• Udbudspligten bliver løftet
 
• Den nuværende sygesikringsløsning bliver konkurrenceudsat, og prisen løbende kan prøves med henblik på en fornuftig udnyttelse af de ressourcer, der bliver tildelt fra praksissektoren
 
• Et nyt system vil bl.a. have en mere effektiv drift og bedre mulighed for planlægning og automatisering 
 

Forudsætninger i det nye system

I samarbejdsaftalen mellem KL og KOMBIT indgår to forudsætninger for det nye system:
 
• Driftsprisen inkl. afskrivning af eventuelle udviklingsomkostninger for et nyt system må ikke overstige kommunens nuværende driftsomkostninger for brugen af den eksisterende Sygesikringsløsning (Notus Suite fra CSC)  
 
• Der skal tages højde for, at kommunerne skal kunne overtage afregning af vederlagsfri fysioterapi, såfremt kommunerne på sigt ønsker dette. 
 

Projektorganisation etableret

Der er nu etableret en projektorganisation og et grundlag for det videre arbejde. I projektorganisationen sidder samtlige regioner og KOMBIT. Derudover er der nedsat en kommunal følgegruppe med deltagelse af følgende kommuner: København, Aarhus, Odense, Frederiksberg og Helsingør samt den kommunale koordinator fra Region Sjælland.
 
KL og KOMBIT er repræsenteret i styregruppen på lige fod med regionerne.
 

Den kommende proces 

Udbudsprocessen er nu startet, og den forløber over en længere periode. Der er valgt udbud med konkurrencepræget dialog. Sideløbende bliver de sidste elementer i kravspecifikationen gjort færdig med inddragelse af en række kommuner.
 
Udvikling og test forventes færdig i december 2014, hvorefter systemet i januar 2015 kan gå i pilotdrift i 3-5 kommuner. 
 
 
Ønsker du løbende at blive holdt informeret om aktiviteter i forbindelse med det kommende udbud, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet om den nye sygesikringsløsning her