Sygedagpenge søger kommunale indspark

For at sikre, at det nye projekt for sygedagpenge får et tilstrækkeligt vidensniveau og en god forankring i kommunerne, går KL og KOMBIT nu i gang med at etablere henholdsvis en kommunal arbejdsgruppe for medarbejdere og en kommunal referencegruppe for ledere.

For at sikre, at det nye sygedagpengeprojekt får et tilstrækkeligt vidensniveau og en god forankring i kommunerne, går KL og KOMBIT nu i gang med at etablere henholdsvis en kommunal arbejdsgruppe for medarbejdere og en kommunal referencegruppe for ledere. I den forbindelse søger vi deltagere, som kunne tænke sig at være med til at bidrage til at få udviklet en god løsning til understøttelse af sygedagpengeområdet.

Bidrag til blandt andet specifikation og review

Det er tanken, at begge grupper skal følge projektet i de kommende år. I første omgang vil der være fokus på specificering af det nye system. Deltagelse i grupperne giver unik mulighed – og ansvar – for at påvirke udformningen af et af de kommende års centrale, fælleskommunale it-systemer.

Arbejdsgruppe

Arbejdsgruppen får til opgave at rådgive KOMBIT om bl.a. arbejdsgange, sammenhæng til andre kommunale opgaver, funktionalitetsbehov, lovfortolkning og udviklingstendenser. Arbejdsformen vil primært være fælles møder, hvor aktuelle emner afklares, ligesom der kan blive tale om skriftlig kvalitetssikring m.v. Gruppens mødefrekvens vil variere, men vi forventer at der vil være behov for møder (i form af fælles arbejdsdage) ca. hver sjette uge.

Deltagere: Erfarne sagsbehandlere med bredere kendskab, udviklings-/fagkonsulenter, it-arkitekter eller lign. på beskæftigelsesområdet.

Referencegruppe

Referencegruppen har til opgave at rådgive KOMBIT om bl.a. projektfokus, arbejdsgange, udviklingstendenser, effektiviseringspotentiale, udrulning og gevinstrealisering. Arbejdsformen vil primært være fælles møder, hvor aktuelle emner afklares, ligesom der i sjældne tilfælde kan blive tale om skriftlig kvalitetssikring m.v. Gruppens mødefrekvens vil variere, men vi forventer, at der vil være behov for møder hver tredje måned.

Deltagere: Ydelseschefer, borgerservicechefer eller it-chefer på beskæftigelsesområdet.

Sådan tilmelder du dig

Der er deadline for tilmelding til arbejdsgruppen og referencegruppen den 14. december 2012. Hvis du tidligere har fortalt os, at du har interesse i at deltage - f.eks. på idecamps i november - behøver du ikke at tilmelde dig her.

Første møde i arbejdsgruppen vil finde sted allerede den 8. januar – sæt derfor allerede nu kryds i kalenderen, hvis du ønsker at deltage i denne gruppe. Datoen for første møde i referencegruppen vil blive meldt ud senere, men vi forventer, at det bliver i begyndelsen af marts.

Grupperne vil komme til at bestå af mellem otte og seks personer. Vi ønsker, at grupperne skal repræsenterer en varieret kreds af kommuner og håber derfor på forståelse for, at en gruppe i en periode kan være "fyldt".

Kompensation for medgået tid

Møder afholdes som udgangspunkt i København, men placeres der, hvor det passer medlemmerne bedst. For deltagere i arbejdsgruppen betaler KOMBIT rejseudgifter, ligesom de deltagende kommuner har mulighed for at modtage standard-kompensation for medgået tid i arbejdsgruppen.