Skal din kommune vinde prisen for Årets videndelingskommune 2018?

På Kommunedagene i maj 2017 introducerede KOMBIT videndelingsprisen, der tildeles den kommune, der har delt flest eksempler og redskaber til inspiration for andre kommuner gennem Videncentret.

Videndelingsprisen

Hvorfor bruge tid på at opfinde den dybe tallerken i én kommune, hvis den allerede findes i en anden kommune? Det er et af de principper, som KOMBIT Videncenter går ud fra i arbejdet med at samle fælleskommunal it-viden og deling af kommuners erfaringer med it-indkøb og -projekter.

Louise Dalby, der er projektleder i Videncentret, forklarer: ”Vi har løbende opfordret kommunerne til at dele deres gode eksempler gennem Videncentrets hjemmeside til inspiration for andre kommuner. Vi har modtaget rigtig mange eksempler fra kommunerne inden for områderne ejerskab til egen digitalisering, krav og kontrakt, sikkerhed, implementering og monopolbrud og Videncentret vil gerne motivere kommunerne til at sende flere eksempler, som kan deles for at understøtte den kommunale videndeling på it-området. Derfor annoncerede vi prisen for årets videndelingskommune på kommunedagene i 2017. Prisen er et flot glastrofæ, der uddeles på kommunedagene i marts 2018 til den kommune, der har delt flest eksempler gennem Videncentret”.

Slutspurten er sat ind

Status lige nu er, at Køge Kommune fører - skarpt forfulgt af Aalborg og Horsens Kommuner. Men intet er afgjort endnu. Fristen for indsendelse af eksempler til Videncentret er den 31. januar 2018, så hvis din kommune gerne vil vinde videndelingsprisen, er det bare om at få kigget skufferne igennem for gode eksempler og værktøjer, som vil kunne genbruges eller give inspiration i andre af landets kommuner og sende dem til videncenter@kombit.dk sammen med en tekst, der giver en kort indflyvning til eksemplet.

Deling af kommunale eksempler skaber værdi

I efteråret 2017 gennemførte Videncentret en undersøgelse blandt medlemmerne af Yammer-netværket ’Kommunernes Videncenter’, hvor der bl.a. blev spurgt til værdien af andre kommuners eksempler, der er delt gennem Videncentret. Dertil svarede 73% af respondenterne, at de har fundet inspiration i de delte kommunale eksempler og 95,3%, at de forventer at gøre brug af andre kommuners eksempler i fremtiden.

Videncentrets hjemmeside kan du se den nuværende samling af kommunale eksempler. Samlingen opdateres først næste gang efter afsløringen af vinderen af videndelingsprisen i marts.

 

Kontakt

Chefkonsulent / Projektleder
3334 9409