Se KOMBITs program på Digitaliseringsmessen

På KOMBITs scene på Digitaliseringsmessen 2014 vil du bl.a. kunne høre om vores projekter og opleve en paneldebat om datasikkerhed i kommunerne.

KOMBIT er igen i år alliancepartner og har et stort område med scene på årets Digitaliseringsmesse i Odense. Vi glæder os til at møde en masse engagerede mennesker fra kommunerne. Programmet for KOMBITs scene er:

10.20: Status på KOMBITs arbejde 

Siden sidste år er fire af KOMBITs monopolbrudsprojekter gået i udbud og andre er nu på vej på grunddataområdet. Sideløbende arbejder KOMBIT med en række andre projekter, der giver kommunerne værdi. Vi giver en status over, hvordan arbejdet med monopolbrud og andre projekter skrider frem, og hvilke krav det stiller til kommuner og leverandører. 
Ved projektdirektør Peter Egelund og markedsdirektør Thomas Rysgaard Christiansen
 

11.25: Støttesystemerne i rammearkitekturen og SAPA 

Støttesystemerne og SAPA – Sagsoverblik/Partskontakt - er nogle af grundpillerne i monopolbrudsprogrammet og samtidig de to første monopolbrudsprojekter, der går i luften. Hør projektlederne give en status på projekterne og fortælle, hvad projekterne gør for at klæde kommunerne på. 
Ved projektleder Michel Sassene og projektleder Kenneth Møller Johansen
 

12.00: Kommunernes implementering af monopolbruddet

I løbet af de næste par år går en række store monopolbrudsprojekter i luften. Det stiller store krav til implementeringsindsatserne. Hør om de næste skridt mod den lokale implementering, herunder hvilke aktiviteter kommunerne skal gennemføre, og hvad KOMBIT gør for at understøtte dem. Som en del af oplægget vil vi løfte sløret for den langsigtede plan for kommunernes drejebog for monopolbruddet.
Ved chefkonsulent Nils Thor Rosted og chefkonsulent Flemming Engstrøm
 

12.40: KOMBITs indsats på grunddataområdet

Grunddataprogrammet skal sikre en effektiv anvendelse af offentlige grunddata gennem forbedret kvalitet, fri adgang og fælles distribution af data. KOMBIT er involveret i programmet gennem flere projekter, herunder BBR, det Danske AdresseRegister (DAR), udfasning af ESR og udvikling af flere økonomiløsninger. Hør om KOMBITs indsats og om, hvordan projekterne skrider frem. 
Ved projektleder Per Smed
 

13.15: Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD) og Kommunernes Ydelsessystem (KY)

KSD og KY er i udbud, og begge projekter forventer at skrive kontrakt med leverandørerne af de kommende systemer inden årets udgang. Vi tegner et overordnet billede af de to løsninger og fortæller om de opgaver, kommunerne står overfor i forberedelsen af løsningerne. Her er business case, gevinstrealisering, succeskriterier, tilpasning af kompetencer og forberedelse af organisationen nogle af nøgleordene.
Ved projektleder Ulrik Røhl og projektleder Dorthe Andersen
 

13.50: Adgang til kommunernes egne data

Der har i de seneste år været fokus på, at kommunerne ikke har adgang til deres egne data og tilmed skal betale for at genbruge egne data. KOMBIT sætter fokus på denne problematik og fortæller om, hvordan vi medvirker til at kommuner, leverandører og KOMBIT-projekter får samlet adgang til snitflader og data. Vi giver endvidere en status på Serviceplatformen og fortæller om det arbejde, kommunerne står over for med at skabe overblik over eksisterende snitflader og ønsker til nye snitflader hos KOMBIT. 
Ved chefkonsulent Mette Holm Simonsen og chefkonsulent Sisse Bang
 

14.25: Videreudvikling af systemer 

KOMBIT har igennem de seneste fire år haft ansvaret for forvaltning og videreudvikling af en række it-systemer, herunder BBR, Digital Flytning, DUBU og NemRefusion, som i foråret blev genudbudt. Hør mere om den del af arbejdet i KOMBIT, der handler om kommunal involvering, forvaltning, videreudvikling og genudbud af kommunernes indkøbte it-løsninger.    
Ved direktør for Forvaltning Søren Kromann
 

15.00: Debat om datasikkerhed

Datasikkerhed er et emne, der er meget oppe i tiden. Både medier og meningsdannere, som normalt ikke beskæftiger sig med it-sikkerhed, har mange meninger om emnet, og Se & Hør-sagen har været med til at sætte fokus på området. Hør en debat om de udfordringer, som emnet it-sikkerhed afstedkommer i kommunerne. 
I panelet sidder digitaliseringschef og KIT@ formand, Henrik Brix, Partner Mads Nørgaard Madsen og KOMBITs direktør for Forvaltning Søren Kromann. 
Debatten vil blive styret af Jan Horsager, research manager i cbrain og tidligere chefredaktør på ComputerWorld.

 

 

Kontakt

Chefkonsulent / Kommunikation
3334 9424