Prækvalifikation til Serviceplatformen gennemført

Fem leverandører er prækvalificeret til Serviceplatformen, og dermed er der taget et vigtigt skridt i arbejdet med rammearkitekturen

KOMBIT har nu gennemført prækvalifikationen af leverandører til en kontrakt om udvikling, drift, vedligehold og videreudvikling af den Fælleskommunale Serviceplatform.

KOMBIT har modtaget i alt 13 ansøgninger og har valgt at prækvalificere følgende fem leverandører:

  • IBM A/S
  • KMD A/S
  • Netcompany A/S
  • Systematic A/S
  • Trifork A/S

KOMBIT forventer at indgå kontrakt med en leverandør af Serviceplatformen i løbet af sommeren 2012. Første version af Serviceplatformen forventes klar omkring årsskiftet, hvor der vil blive udstillet cirka 20 services med data og funktionalitet på platformen. Særligt interessant er dog, at kommuner kan få nem og billig adgang til CPR-data, da der ligger store potentielle besparelser her.

Projektet offentliggør en endelig liste over services på KOMBITs hjemmeside i sommeren 2012, efter en leverandør til Serviceplatformen er valgt.

Baggrund om Serviceplatform og rammearkitektur

KOMBIT indkøber Serviceplatformen på vegne af alle landets kommuner, Udbetaling Danmark (UDK) og ATP. Med Serviceplatformen får kommunerne, UDK og ATP mulighed for nem og sikker adgang til oftest anvendte data og den kommunale rammearkitekturs komponenter. Det betyder, at kommunerne kan tilgå en lang række services med data og funktionalitet, der kan bidrage til den daglige opgaveløsning. Det giver mulighed for at høste store gevinster, enten direkte i form af besparelser på adgang til data og funktionalitet, eller fordi det muliggør udvikling af nye og innovative it-løsninger, som kan frigøre nogle af de ressourcer, der i dag bliver brugt på manuelle arbejdsgange. 

Dermed vil Serviceplatformen, ligesom de øvrige dele af rammearkitekturen som fx Organisationsstøttesystemet eller Beskedfordeler, gøre det enklere for kommunerne at bevare sammenhængen mellem de kommunale it-løsninger, selv om de drives af forskellige it-leverandører. Planen er, at de øvrige centrale dele af rammearkitekturen bringes i udbud inden udgangen af 2012.