Ny version af de Kommunale Standardvilkår (KSV)

Videncentret har opdateret de kommunale standardvilkår.

De kommunale standardvilkår (KSV) er udarbejdet i samarbejde med en række kommuner for at understøtte kommunale køb af it-løsninger. Formålet med standardvilkårene er at definere den kerne af vilkår, som kommuner har en interesse i at stille ved køb af en it-løsning. Den første version af KSV blev publiceret i december 2015, og Videncentret har nu opdateret vilkårene efter en runde drøftelser med leverandører.

Input fra leverandører

For at sikre, at der er balance mellem kommunernes og leverandørernes interesser i vilkårene, har Videncentret været i dialog med repræsentanter fra leverandørbranchen om de oprindelige vilkår. Leverandørernes bemærkninger er efterfølgende blevet brugt som input til arbejdet med at opdatere vilkårene, og mange af bemærkningerne er blevet indarbejdet i den vejledende tekst til de enkelte bestemmelser.

Hvad er ændret?

Den opdaterede version af vilkårene indeholder regulering af de samme emner som i den tidligere version. Der er dog sket mindre præciseringer af formuleringerne i nogle af bestemmelserne, og nogle steder er der indsat alternative formuleringer. Derudover har vi tilføjet noget indhold til den vejledende tekst i både indledningen og til hver bestemmelse, så hensigten med og anvendelsen af en bestemmelse er mere udførligt beskrevet.

Hvad er til gengæld ikke ændret?

Den opdaterede version indeholder den samme række af bestemmelser som i den tidligere version da de emner, som vilkårene regulerer, fortsat er i kommunernes interesse hvad angår kommunal kontrakt- og leverandørstyring.

Du finder den nye version af de kommunale standardvilkår på denne side.

Kontakt Nina Uhland Kristensen hvis du vil vide mere.
E-mail: nuh@kombit.dk
Telefon: 3334 9495
 

 

Kontakt

Chefkonsulent / Jurist
3334 9495