Nu tages Aula i brug på 1600 folkeskoler

Efter mange måneders forberedelse er folkeskoler og SFO'er klar til at tage Aula i brug.

I dag lanceres Aula til forældre, lærere og elever på flere end 1600 folkeskoler.  Aula er et digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere, forældre og forvaltninger at kommunikere med hinanden.

Aula er udviklet for at give pædagogiske ledere og medarbejdere, forældre og elever et sikkert sted at kommunikere og et samlet overblik over det daglige liv i skolen.

Med flere end 2 mio. brugere er Aula det største it-projekt i KOMBITs ti år lange historie.

”Vi har ønsket at skabe en enkel og brugervenlig løsning, som er nem for lærere og pædagoger at arbejde i, og hvor forældre let kan følge med i børnenes hverdag og trivsel. Udrulningen af Aula har været forberedt gennem lang tid, og vi glæder os meget til at se Aula blive taget i brug. Der er blevet lagt et stort arbejde i at blive klar – ikke kun her i KOMBIT, men også ude i kommunerne,” siger Poul Ditlev Christensen, der er markedsdirektør i KOMBIT og projektejer for Aula.

Kommunerne har det seneste år forberedt sig grundigt på lanceringen af Aula. Hver kommune har udpeget en projektleder, som blandt andet har stået i spidsen for arbejdet med at få udarbejdet og implementeret en strategi for, hvordan systemet lokalt kan understøtte den gode kommunikation mellem skole og hjem.

Forud for lanceringen af Aula er i alt 4.600 superbrugere blevet uddannet på 289 uddannelsesforløb.

Stor brugerinvolvering

I udviklingen af Aula har brugervenlighed været i højsædet, og samtidig har der været stor fokus på at involvere forskellige brugergrupper gennem hele forløbet.

Siden sommerferien har Aula desuden været i brug på 24 pilotskoler i 12 kommuner, som har bidraget med nyttig viden til Aula-projektet.

“Brugernes input har været meget vigtige i forhold til de beslutninger, der er truffet omkring Aula. Den version af Aula, der tages i brug nu, indeholder de funktioner, der skal til for at understøtte et godt skole-hjem-samarbejde. Men brugerne vil også opleve, at Aula løbende bliver forbedret, udvidet og tilpasset til de behov, der opstår,” siger Poul Ditlev Christensen.

Sikkerheden er i højsædet

Udover brugervenlighed har sikkerhed været helt central i udviklingen af Aula, og al data i Aula behandles efter de nyeste sikkerhedskrav.

Data fra Aula kommer til at ligge forsvarligt gemt, og de er krypteret fra det øjeblik, de bliver afleveret til Aula. Nøglen til krypteringen findes under lås og slå i Danmark, og ingen uvedkommende kan læse de data, der er gemt i systemet.

Aula er bygget fra bunden på en moderne og sikker teknologi, og det er et af de første store it-systemer, hvor den nye databeskyttelseslov, GDPR, er tænkt ind i al funktionalitet fra grunden,” siger Poul Ditlev Christiansen.

Aula bliver løbende forbedret

Fra start har forskellige brugergrupper været involveret i udviklingen af Aula, og siden sommerferien har Aula været i brug på 24 pilotskoler i 12 kommuner, som har bidraget med nyttig viden til Aula-projektet. Mere end 86.000 unikke brugere været logget på Aula de seneste seks måneder.

”Aula bliver løbende forbedret, udvidet og tilpasset de behov, der opstår. Aula videreudvikles på baggrund af brugernes input, og næste opdatering af Aula kommer allerede til november,” siger Poul Ditlev Christiansen.

Aula bliver til i et samarbejde mellem KOMBIT, KL og Netcompany og udspringer af en fælles politisk aftale fra 2014 om et digitalt løft af folkeskolen.

I 2020 tages Aula også i brug i dagtilbud i 97 af landets kommuner.