KOMBIT indgår kontrakt med Traen om rammeaftale på ESDH

KOMBIT har indgået kontrakt med Traen omkring den udbudte rammeaftale på ESDH-leverancer.

KOMBITs første kommuneudbudsnetværk er nu afsluttet, og KOMBIT har indgået kontrakt med Traen omkring den udbudte rammeaftale på ESDH-leverancer. Med udbuddet på rammeaftalen har KOMBIT på vegne af de deltagende kommuner opnået et realistisk niveau af de nye sags- og dokumentstandarder, der vil forbedre og effektivisere den offentlige sagsbehandling.

I alt seks kommuner har deltaget i KOMBITs ESDH-udbudsnetværk, som har arbejdet på et ESDH-udbud, der skulle give kommunerne en ny og forbedret ESDH-løsning. Løsningen skal, bedre end det er tilfældet i dag, kunne indgå i arbejdsgange, hvor der journaliseres automatisk fra fagsystemer. Det har haft stor betydning for netværket at få udbudt et realistisk niveau af de nye sags- og dokumentstandarder, som er en række fællesoffentlige standarder, der er udviklet for at forbedre og effektivisere den offentlige sagsbehandling. Ved køb af standarderne sikres kommunerne et bedre dataflow mellem ESDH-systemet og fagssystemerne, og på sigt billigere løsninger, da de dermed kan undgå dyre integrationer mellem systemerne. De nye sags- og dokumentstandarder er et vigtigt element i den fælles kommunale rammearkitektur, og vil for fremtiden være en fast del af KOMBITs løsninger.

Gennemførelsen af netværket  

Målet med KOMBITs udbudsnetværk er gennem det fællesskab, der ligger i at deltage i et netværk, at hjælpe kommunerne med at få adgang til bedre, billigere og mere standardiserede it-løsninger, end de løsninger, der er tilgængelige på markedet i dag.  ESDH-udbudsnetværket har været et tæt samarbejde mellem seks kommuner: Kerteminde,Tårnby, Vordingborg, Norddjurs, Syddjurs og Haderslev Kommune. Netværket har været ledet af KOMBIT, bistået af Rambøll Management Consulting. "Via det store engagement fra alle deltagere i netværket har vi opnået at få kravspecificeret et ambitiøst udbud. Det er nu op til kommunerne at indgå leveranceaftaler med Traen", fortæller projektleder Rikke Eistrøm Rahimic.

Traen vandt med en løsning på højt niveau

Traen vandt udbuddet ved at byde ind med en løsning, der har et højt niveau hvad angår understøttelse af digitale arbejdsgange og nye initiativer, såsom anvendelse af mobile platforme og overholdelse af standarder. Endvidere har Traen, som erfaren spiller på det kommunale marked, et lovende roadmap for løsningens videre udvikling, hvilket antyder en ønskværdig fremtidssikring af løsningen.

De specifikke krav til de nye sags- og dokumentstandarder, der er udarbejdet i forbindelse med ESDH-udbudsnetværket, forventes at være tilgængelig for andre kommuner primo 2012.