GDPR-opdateret version af skabelon for databehandleraftaler

KL/KOMBITs skabelon for databehandleraftaler mellem kommuner og it-leverandører er tilpasset til den nye Databeskyttelsesforordning.

Databeskyttelsesforordningen har fået virkning pr. 25. maj 2018, og derfor har KL og KOMBIT Videncenter tilpasset skabelonen for databehandleraftaler mellem kommuner og it-leverandører, så den foreligger i en opdateret version.

Hvad er ændret?

KL og KOMBITs databehandleraftaleskabelon foreligger nu i en version 2.0. I den tilpassede version er de dele af teksten, som omhandlede kravene fra persondataloven blevet fjernet. Desuden er skabelonen rettet til i forhold til, at Databeskyttelsesforordningens regler i stedet finder anvendelse.

Efter ønske fra kommuner og leverandører er ordlyden i version 2.0 af skabelonen desuden enkelte steder justeret sådan, at ordlyden fra forordningen er genbrugt. Dette alene for at skabe større genkendelighed i teksten. Kommunerne skal således ikke ændre i de databehandleraftaler, som de har indgået med udgangspunkt i KL og KOMBITs skabelon af 3. april 2017 (version 1.0).

Sammen med den tilpassede version er der udarbejdet et dokument med en oversigt over, hvad der er ændret fra version 1.0 til 2.0. Dette dokument finder du på samme side, som den tilpassede version.

Bud på en engelsk oversættelse på vej

KL og KOMBIT Videncenter vil offentliggøre et bud på en engelsk oversættelse af version 2.0 af skabelonen i løbet af juni 2018.

 

Kontakt

Chefkonsulent / Jurist
3334 9495