Afklaring af Praksys.dk er godt i gang

Praksys.dk, den nye sygesikringsløsning, er nu halvvejs i afklaringsfasen og følger dermed projektplanen.

Praksys.dk, den nye sygesikringsløsning, er nu halvvejs i afklaringsfasen og følger dermed projektplanen.

Selvom projektet involverer mange parter - KL, KOMBIT, alle regionerne, Danske regioner og CSC - forløber samarbejde godt. 

Seks spor i afklaringsfasen

Afklaringen forløber i seks forskellige spor:

  • Afregning
  • Yderadministration
  • Datavarehus
  • Udbetaling
  • Regeladministration
  • Lægevalg og kort

Der afholdes tre - fire workshops med kommunale deltagere inden for hvert spor. De kommunale deltagere byder hovedsageligt ind med viden på sporet ”Lægevalg og kort”. Den sidste workshop afholdes d. 1. juli 2014.

Gode input

De forskellige workshops har givet leverandøren CSC input til, hvad den nye løsning skal indeholde, og vil danne baggrund for det videre arbejde i den næste fase – konstruktionsfasen.

Vi forventer, at godkende dokumentationen fra afklaringsfasen i starten af oktober 2014, og det vil betyde afslutning på afklaringsfasen. 

Konstruktionsfasen bliver næste fase

Konstruktionsfasen startede op allerede i starten af juni måned og overlappede derved afklaringsfasen. Dette sker på leverandørens anmodning og ansvar.

I konstruktionsfasen bliver den endelige løsning udarbejdet, hvilket sker efter en iterativ metode, hvor brugerne inddrages løbende, herunder også borgere til borgerselvbetjening. Vi forvente, at denne fase vil strække sig over 12 måneder. 

Praksys søger implementeringsansvarlige

Kort efter sommerferien vil KOMBIT kontakte kommunerne for at få navn og kontaktoplysninger på en implementeringsansvarlig fra hver kommune.

Den implementeringsansvarlige skal gerne komme fra borgerservice, hvor langt de fleste brugere kommer fra, og være KOMBITs ”forlængede arm” i forbindelse med planlægning og implementering af Praksys.dk.

Hvis du allerede nu ved, hvem der bør være implementeringsansvarlig i din kommune, kan du skrive til Randi Hansen på rdh@kombit.dk.

Mød os på kredsmøder i Borgerservice Danmark

I løbet af efteråret 2014 vil KOMBIT deltage i kredsmøder hos Borgerservice Danmark, hvor Praksys.dk projektet vil blive præsenteret.  Her vil vi også fortælle mere om, hvad vi forventer af de implementeringsansvarlige.

KOMBIT udsender databehandleraftaler

KOMBIT arbejder på at få udarbejdet databehandleraftaler mellem KOMBIT og kommunerne til brug for den behandling af data, der vil foregå i forbindelse med Praksys.dk.

Vi forventer at sende aftalerne ud til alle kommuner efter sommerferien.