Adresseforespørgsel og Bopælsattest overleveres til kommunerne

Selvbetjeningsløsningen Adresseforespørgsel og Bopælsattests overleveres i december 2016 til kommunerne og et mere modent marked.

KOMBIT og landets kommuner indgik i december 2011 kontrakt med Dafolo om udvikling af Adresseforespørgsel og Bopælsattest-løsningen (under det såkaldte Umbrella-program). Løsningen gik i drift i marts 2012 og KOMBIT har siden forvaltet løsningen på vegne af kommunerne.

Adresseforespørgsel og Bopælsattest er en digital selvbetjeningsløsning til håndtering, behandling og udstedelse af adresseforespørgsler (forespørgsel på en anden persons adresse) og bopælsattester (forespørgsel på egne adresseforhold).

Mere konkurrence på markedet

Kontrakten for Adresseforespørgsel og Bopælsattest udløber til december 2016, og iht. projektets udbudsbetingelser er det ikke muligt at forlænge kontrakten yderligere.

Siden kontraktindgåelsen med Dafolo i 2011 er markedet for selvbetjeningsløsninger på området dog modnet, og der er i dag flere leverandører på markedet. Derfor overleveres løsningen nu til kommunerne, der således selv vælge, hvilken af de eksisterende løsninger på området, der ønskes.

Kontrakten maksimalt forlænget

Kontrakten for Adresseforespørgsel og Bopælsattest har ved udløbstidspunktet varet i alt fem år, hvoraf den oprindelige kontrakt har varet i fire år, og kontraktens optioner om forlængelse (maksimalt to gange seks måneders forlængelse) begge er blevet udnyttet.

Ved udløb af kontrakten d. 16. december 2016 skal kommunerne derfor – såfremt det fortsat ønskes at stille en digital løsning til rådighed for borgerne – have indgået ny kontrakt med samme eller anden leverandør.

Mere om Adresseforespørgsel og Bopælsattest

Løsningen blev udbudt, udviklet og idriftsat i 2011/12 for at understøtte et behov for digitalisering på området, og har gjort det nemmere for sagsbehandlere og borgere at søge i CPR efter adresseoplysninger.

I alt 38 kommuner er tilsluttet løsningen.

Har du spørgsmål til Adresseforespørgsel og Bopælsattest, kan du kontakte projektleder Pernille Østerbye på POP@kombit.dk.